Dine&Wine, Iedvesmai Rīgas laiskās vasaras terases | Monday, restorāna Neiburgs publicitātes foto

Rīgas laiskās vasaras terases

Beidzot šonedēļ Latvijā ir atnākusi ilgi gaidītā vasara, kas brīvajos brīžos aicina laiskoties skaistajās un ērtajās Rīgas restorānu terasēs. Monday testēja šo terašu sajūtas un ēdienkartes

.

Īsts laiskums un bauda

Restorāns Muusu noteikti ir mūsu šīs sezonas favorīts. Atvēries pavasarī un jau pirmajās dienās izgaisinājis aizdomas, ka šai brīnišķīgajai vietai Alberta ielas galā seko neveiksmju ēna (jo pirms tam tur mītošie dažādu stilu restorāni vairākus gadus nīkuļoja). Tas noteikti liks sapurināties turpat blakus esošajiem Antonijas ielas konkurentiem. Intīms un tai pat laikā dzīvi kūsājošs, elegants, gards un inovatīvs (lieliska biešu svaigsiera kūka ar biešu nūdelēm, aveņu sorbertu un sezonas augļiem, visiem desertiem viena cena 5,50 eiro). Ēdienkarte vilina ar iedvesmojošām kombinācijām! Kādas garšas – grilēta pīles krūtiņa ar jāņogu un ziedkāpostu biezeni, medotiem burkāniem, apelsīnu saldkrējuma sviesta novārījumā, vai arī riekstu eļļā gatavota stores fileja ar melnajām lēcām, ziedkāpostiem un mārrutku saldējumu. Četriem cilvekiem vakara maltīte (pamatēdiens un deserts vai starters) ar espresso, svaigi spiestām apelsīnu sulām, bet bez vīna mums izmaksāja 120 eiro. Vakaros un nu jau arī pusdienlaikā te vairs brīvi, garām ejot, tikpat kā nevar noķert galdiņu, tāpēc iesakām šā restorāna apmeklējumam gatavoties laikus. Un jūs to nenožēlosiet! Noteikti iesakām biznesa pusdienu piedāvājuma izvēli, kas šeit mainās katru dienu (viens ēdiens 5 eiro, divi – 7 eiro, trīs – 9 eiro).

Restorāns Muuse, Monday foto

Restorāns Muuse, Monday foto

Itālijas sajūta 

Restorāns Eksports atrodas Andrejostas jahtkluba teritorijā. Te, malkojot vīnu un skatoties uz jahtām, noķersiet teju vai Itālijas sajūtu. Un vēl dažas labas ziņas. Pirmā – restorāna apmeklētājiem nav jāuztraucas par autostāvietas maksu. Otra labā ziņa – jaunā ēdienkarte ir  patiešām plaša un kārdinoša. Arī dzērienkarte sastādīta ļoti profesionāli. Un trešā labā ziņa – šeit neslimo ar snobismu un piedāvā biznesa pusdienas. Ja varat izrauties pusdienlaikā un laiks ir lielisks, nāciet paši un aiciniet cienījamus biznesa partnerus, jo nenāksies kaunēties ne atmosfēras, ne pasniegtā ēdiena dēļ pat no biznesa pusdienu paketes, kas patiešām ir samaksātās naudas vērta (trīs ēdieni 9,00 eiro, divi 7 eiro un viens 4,50, turklāt meitenēm pietiks ar vienu ēdienu). Kā jau jahtkluba restorānam pienākas, te ir plaša jūras velšu un zivju izlase, un nav aizmirsts par latviešu nacionālajiem gardumiem (lieliska maigi sālīta jaunās siļķes fileja ar zaļumu biezpiena uzpūteni, biešu karpačo un ceptajiem jaunajiem mini kartupeļiem  – 6,20 eiro). Un iesakām arī klasisko Filadelfijas siera kūku ar aveņu mērci un piparmētru pesto (5,50). Musuprāt, te daudziem Rīgas restorānu iecienītajiem ēdieniem piešķirts radošāks piesitiens.

restorāns Eksports, Monday foto

restorāns Eksports, Monday foto

Smalka un inteliģenta vieta

Restorāns Aqua Luna arī viens no Andrejostas smalkajiem restorāniem ar skatu uz ienākošajiem kuģiem. Tas ir gaismas un dzīves viegluma piestrāvots, ar jūras elpu un ar mazliet aristokrātisku sajūtu. Vienlaikus, pateicoties apkalpošanas personāla inteliģencei, šeit īpaši neuztraucas par smalkumu un izlikšanos. Bagātīga ēdienkarte – brieži, zivis, austeres, suši, steiki, pastas. Mēs labā kompānijā nobaudījām dažādus pamatēdienus – Jaunzēlandes piena jēra ribiņas un fileju ar briežu gaļas ravioli, trifeļu baraviku mērci par 13 eiro (izcili), piena teļa ribas BBQ glazūrā un grilētiem dārzeņiem par 15 eiro (tam gan bija mazuma sajūta) un zandarta fileju ar jauniem kartupeļiem un plaucētiem dārzeņiem par 14 eiro. Bet sāta un laimes sajūtai  pilnīgi pietiks ar dzeltenspuru tunča un Atlantijas laša tartaru par 14 eiro (ņam, ņam un kāda prezentācija!) un desertā – aveņu napoleons par 8 eiro (vienkārši dievīgs). Vienīgā šī apmeklējuma sāpe bija nepareizi izvēlētais Mobilly kods auto stāvietai. Lūdzu, šeit esiet modri, kad atstājiet auto!

Aqua Luna publicitātes foto

Aqua Luna publicitātes foto

Mājīga atmosfēra Vecrīgas sirdī

Kāda kolēģe reiz teica, ka restorānu Neiburgs viņa salīdzinātu ar zīmolu Max Mara modes pasaulē, tā teikt, neko atņemt un neko pielikt. Un tā tiešām ir – Neiburgs ir brīnišķīgs restorāns pašā Vecrīgas sirdī. Ēdiens ir sezonāls, un piedāvājums tiešām plašs. Tikpat īpaša gaisotne kā restorānā valda arī āra terasē, jo, neskatoties uz to, ka atrodies vecpilsētā, šeit garām nestaigā tūristu bari. Vakarā terasi sāk apdzīvot vīna mīļotāji, baudot dzērienus dzirkstošās sarunās. Vīna baudīšanai vai pirms vakariņām iesakām antipasti uzkodu plati (8,90 EUR divām personām). Vakariņās no ēdienkartes mēs baudījām pērļu kuskusu ar sviestā ceptiem zaļajiem sparģeļiem (7,50 EUR) un zaļumu un anšovu sviestā ceptu zandartu ar pastinaku un puravu biezeni (13 EUR), abi ir sātīgi, tāpēc, ja ir vēlme arī pēc deserta, uzkodas labāk nepasūtīt, būs par daudz. Desertā iesakām nobaudīt avokado pudiņu ar piedevām (6,50). Šī ir viena no retajām vietām Rīgā ar īpašu piedāvājumu svaigēdājiem – tas ēdienkartē ieviests eksperimentālā kārtā, taču apmeklētāju vidū kļuvis tik populārs, ka būs pieejams  visu vasaru (6,00 – 7,50 EUR). Tāpat piedāvājumā ir tradicionālās Latvijas garšas ēdieni (5,50 EUR – 17,50 EUR), no kuriem baudījām asinsdesu ar grūbām, taču pasniegtu ar fritētiem sīpoliem, nevis brūkleņu ievārījumu, kā ierasts (bet pēc mūsu lūguma to atnesa un par velti!). Bet tā, protams, ir gaumes lieta. Patīkami, ka dzērienu kartes piedāvājumā ir arī Latvijā ražoti vīni un sidrs. Jāpiebilst, ka darbadienās te ir gardas biznesa pusdienas.

restorāna Neiburgs publicitātes foti

restorāna Neiburgs publicitātes foti

Vakara burziņiem pašā Vecrīgas sirdī

Ja meklē tusiņu vietu skaļākā kompanijā un ar sajūtu – esam pašā notikumu centrā – restorāns Vējš Vītolos būs īstā vieta. Mēs parasti cenšamies atturēties no restorāniem, kuri Vecrīgā ir acīmredzami radīti ārzemju tūristiem, tomēr nespējām pretoties restorāna Vējš Vītolos plašajai, mājīgajai un nosaukumam atbilstoši noformētai terasei vienā no Vecrīgas burzīgākajām ieliņām. Šis restorāns vakaros piedāvā mēmā kino filmas un tiek solīta inteliģenta dzīvā mūzika (to gan nepārbaudījām). No ēdienkartes iesakām auksto jogurta gurķu zupu ar kūpinatu makreli (5,30 eiro ) un, ja dosi priekšroku saldskābi pikantajai brieža buka zupai ar sēnēm, jutīsies gandrīz jau paēdusi (6,20 eiro). Nosaukumu ziņā iespaidīga ir grila ēdienkarte ar retāk sastopamām izvēlēm (Latvijā audzēta irbe -11,50 eiro, krasnī sutināts fazāna stilbs 12, 50 eiro, sutināta Latvijas sama fileja ar vēžu astītēm – 15 eiro, grilēts Latvijas taimiņš – 9,10 eiro). Ēdieni ir kvalitatīvi un skaisti noformēti, apkalpošana ātra, atmosfēra jauka.  Tomēr mums pietrūka mīlestības un intimitātes. Vismaz dienas laikā…

Vējš vītolos publicitātes foto

Vējš vītolos publicitātes foto

Apslēptais pagalms

Mūsu šīs vasaras atklājums ir arī Tex Mex krodziņa terase, kas paslēpusies mājīgā pagalmiņā, kuru nezinātājs, ejot pa Dzirnavu ielu,  visdrīzāk palaistu garām. Tomēr, sekojot norādei un pa ārēji necilo vārtrūmi ejot arvien dziļāk, paveras nedaudz maģisks skats. Nokļūsti teju vai Meksikā, kur visapkārt ir košas krāsas, virs galvas plīvojoši karodziņi un lampiņas. Šeit noteikti vari nākt kopā ar bērniem, jo pagalms ir tiešām mājīgs un bērniem ir, kur izkustēties. Šeit varēsi nobaudīt meksikāņu virtuves klasiku – fajitas (7,90 EUR) un chili con carne (5.70 EUR), kā arī burrito (7,90 EUR) un vēl daudzus citus autentiskus ēdienus,  taču ir pietiekami plašs piedāvājums arī maigāku ēdienu cienītājiem, sākot ar dažādu veidu salātiem līdz par vīnā sautētām mīdijām. Veģetāru ēdienu gan šeit ir maz, toties šašliks (7,20 EUR) ir lielisks, tāpat apmeklētāju īpaši atzīts ir liellopa gaļas burgers (6,40 EUR), ka ir īpaši sātīgs. Dodoties uz Tex Mex terasi, nevajadzētu gaidīt baltus galdautus un viesmīļus, kas ēdienu pasniedz cimdos, taču šeit ir jūtams, ka viss gatavots ar mīlestību. Un tas liek atgriezties.

restorāna TexMex publicitātes foto

restorāna TexMex publicitātes foto

Rīgas sajūta ar Itālijas nostaļģiju

Vēl viens atkārtots Itālijas pieteikums Galleria Rīga augšstāva terasēs ir nesen atvērtais itāļu restorāns Il Cibo del Papa. Brīnišķīga terase virs Rīgas jumtiem, ērti zviļņi, un beidzot šajā vietā arī profesionāli viesmīļi un pārliecinoša ēdienkarte. Pagaidām viss liecina, ka šis restorāns varētu būt uz palikšanu, jo nav orientējies tikai uz biezajiem vasaras tūristiem no Austrumiem. Pirmoreiz te ieklīdām vēlā pēcpusdienā, kad vēderi jau bija pilni, tomēr, gribot pabaudīt jauko noskaņu, izvēlējamies desertus un vīnu. Tas iedrošināja atgriezties, lai nobaudītu kaut ko no daudzsološās ēdienkartes itāļu gaumē. Lai ievilinātu vietējo publiku arī dienas laikā, tiek piedāvātas vienas no lētākajām šāda līmeņa restorānu biznesa pusdienām – trīs ēdienu komplekts par 5,50 eiro. Vienkārši, bet sātīgi.

Il Cibo del Papa, Monday foto

Il Cibo del Papa, Monday foto

Terase ezera krastā

Cabo Café ir vieta, kas ļauj aizmirst, ka atrodies pilsētā, drīzāk rada brīvdienu sajūtu, īpaši karstu darba dienu pēcpusdienās, kad Ķīšezera krastā spēlējas bērni un ekstrēmu izjūtu tīkotāji nododas veikbordam. Šī ir vieta, kurp doties šortos, jo rīdzinieku iemīļotajā Mežaparka terasē tās saimniekiem ir izdevies uzburt īstu sērferu paradīzes noskaņu. Ēdienkartes piedāvājums ir gana plašs, tajā ir gan zupas (no 2,60 EUR) un pasta (5 EUR), gan burgeri (6,50 EUR) un citi pamatēdieni, tāpat šeit ir lielisks grila ēdienu piedāvājums, turklāt par demokrātiskām cenām (no 5,90 EUR). Meitenēm būs gana ar  salātiem, jo porcijas ir lielas, lai neteiktu – milzīgas. Tas pats attiecas uz saldējumu – ar to trāpīsi desmitniekā, ja uz Cabo Café dosies kopā ar bērniem, jo paši Cabo darbinieki to ir nodēvējuši par “saldējuma krāvumu”. Cabo Café klāstā ir negaidīti plašs vīnu piedāvājums, kas ir patīkams pārsteigums, taču jāatzīst, ka baudīt to klusumā visdrīzāk neizdosies, jo cilvēku šeit ir tiešām daudz. Šai vietai drīzāk piestāv atspirdzinoši kokteiļi kā Mojito, Daiquiri vai bezalkaholiskais kokteilis Cabo. Tiem, kas vēlas baudīt mierīgāku gaisotni, ir iespēja to darīt kafejnīcas iekšpusē, kas saulainā laikā ir teju tukša. Ak, jā, vēl piebildīsim, ka pie galdiņiem viesmīļi tikai pienes pasūtīto ēdienu, pats pasūtījums jāveic pie bāra, kur saņemsi sava  galdiņa numuru. Kad satumst, kafejnīca sāk pildīties ar jauniešiem, kas izslāpuši pēc karstasinīgām dejām, kādas šeit naktī tiešām arī notiek.

Cafe Cabo publicitātes foto

Cafe Cabo publicitātes foto

 

Atstāj komentāru

Tavs e-pasts nebūs pieejams publiski.

Aizpildi kontaktinformāciju šeit:

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+

Monday.lv esam radījuši tev!

Ja tev tas patīk, pievienojies mūsu atbalstītājiem!