Dine&Wine, Stils Monday jubileja | Monday, foto Inga Plūme

Lai izdodas!

Monday šodien svin pirmo dzimšanas dienu. Pirms gada mēs sākām ar lielu entuziasmu, cerībām un, protams, arī neziņu, taču jau tagad varam teikt, ka mums ir izveidojies pastāvīgs lasītāju loks, kas turpina mūs iedvesmot, atbalsīt un, savu reizi izsakot kritiku, ļauj mums augt un attīstīties arvien uz priekšu. Paldies par to! Mūsu jubilejai un gaidāmajiem svētkiem par godu restorāna Bibliotēka Nr.1 šefpavārs Māris Jansons jaukā atmosfērā pagatavoja īpašu desertu, turklāt ekskluzīvi ar Monday lasītājām padalījās ar tā recepti. Atzīsi taču, – lai cik aizņemta būtu mūsu ikdiena, svētki un garās brīvdienas ir laiks, kuru vēlamies pavadīt kopā ar ģimeni un pagatavot ko īpašu. Lai izdodas!

Bioblioteka5 

Biblioteka3

desesrts

 

Biezpiena saldējums ar rudzu maizi * 

70 g Rupjmaizes rīvmaizes

40 g Tumšā Muscovado niedru cukura

40 g Tumšās šokolādes

2 veidu gēli: 40 ml rabarberu un 40 ml aveņu

12 zariņi jauno diļļu

200 ml biezpiena saldējumsa

Sajauc kopā rīvmaizi, Muscovado cukuru un smalki rīvētu šokolādi un aptuveni pa ēdamkarotei sausās masas liek traukos, kuros deserts tiks pasniegts. Pievieno pa tējkarotei no abiem augļu vai ogu gēliem. Virsū kārto biezpiena saldējumu, ko dekorē ar svaigiem mini diļļu zariņiem.

Biezpiena saldējumam:

200 g Valmieras Piens 5 % biezpiena

100 ml Saldā krējuma

40 ml Cukura sīrupa

1 plāksne želatīna

Termomiksā vai apaļajā blenderī sasmalcina biezpienu , pievieno saldo krējumu un saputo līdz krējumam līdzīgai masai, lai nav jūtami biezpiena graudiņi, pievieno cukura sīrupu un izkausēto želatīnu. Visu masu liek saldējamajā mašīnā un gatavo saldējumu. Ja nav saldējuma mašīnas, masu liek seklā traukā, kas ietilpst saldētavā, un ik pēc 30 min. apmaisa vai uzputo , taču tad daldējuma gatavošanas laiks būs aptuveni 4 h.

Gēlam:

250 ml Ogu sulas vai biezeņa

5 g Agara

Uzsilda ogu vai augļu sulu vai biezeni (ja gatavosi aveņu gēlu, tad biezenim jābūt izkāstam, lai nav jūtamas sēkliņas), pievieno agaru un maisot vāra 3-4 minūtes, pēc tam ielej traukā, lai sacietē. Atdzisušo masu sagriež smalkāk un sablendē, līdz veidojas gēla konsistence.  Gēlus droši vari aizstāt ar sablendētām svaigām ogām vai pašu gatavotu ievārījumu.

 

* Drīzumā šis deserts tiks iekļauts restorāna Bibliotēka Nr.1 ēdienkartē

Atstāj komentāru

Tavs e-pasts nebūs pieejams publiski.

Aizpildi kontaktinformāciju šeit:

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+

Monday.lv esam radījuši tev!

Ja tev tas patīk, pievienojies mūsu atbalstītājiem!